Lav selv dine stjerneøreringe

Jeg har længe tænkt på at lave en diy på, hvordan man selv kan komme igang med at lave sine egne øreringe af fimo eller cernit, da det er en dejligt og nemt at lave, samtidig med at det vækker glæde som gaver. Så her får I den! Når jeg får taget billeder af processen, lægger jeg også dem på!

I udgangspunktet handler det om at købe udstyret, og så er det ellers med at komme igang. Det er sjovt og ikke særlig svært, og man kan hurtigt lave nogle fine stjerneøreringe til sig selv eller som gave.

Jeg har ikke skrevet en udførlig forhandlerliste, men I må meget gerne spørge!

Øreringe af fimo eller cernit

Materialer:

Fimo (kan fx købes i Panduro hobby) eller Cernit (kan købes på nettet i forskellige hobbysites). 

Kageudstikkere af stjerner eller andet, man gerne vil lave (kan købes i SG, Panduro eller på nettet i kagewebshops). Det er bedst med de udstikkere, der kan trykkes ud, så du ikke behøver at have fat i fimoen med fingrene.

Ørestikkere til at lime bag på fimoen. De kan købes i forskellige materialer, og det billigste er at købe dem af kirurgisk stål. De kan købes på nettet meget billigt. Ligemeget hvad du vælger, er det sikrest at købe dem i Danmark, da Danmark har nogle strenge retningslinjer mht. nikkel, så du er sikker på, at det ikke er nikkel i noget af det, du køber. Pas derfor på, hvis du fx køber meget billigt over Etsy, der kan du ikke være sikker på, at de er nikkelfri.

Stærk lim (evt. fra Silvan) til at lime stjernerne fast på stikkerne. Køb ikke smykkelim, da det ikke kan holde.

En varm ovn, ca. 130 grader eller det, der står på pakken. Bageplade med bagepapir.

Lak til fimo til at lakere stjernene, hvis du vil have dem blanke.

Hvordan gør man så? - diy:

Rul fimo ud på et rent og lige underlag i et tyndt lag. Pas på fimoen ikke sidder fast på underlaget, så løft den op ind imellem, så den slipper. Lad fimoen ligge ca. 1 minut, så den bliver lidt hård, og den er nemmere at arbejde med.

Tag derefter udstikkerne og stik dine stjerner ud. Læg dem på bagepapiret. Når du har lavet dem, du vil have, sæt pladen i ovnen. Bag stjernerne i den tid, der står på pakken. Tag dem ud af ovnen og lad dem ligge et par timer til tørre evt. i pres.

Kig derefter stjernerne efter for småfejl, og skær evt. noget overskydende væk. Slib evt. også med fint sandpapir. 

Montering:

Læg stjernerne med bagsiden opad og læg en lille klat lim på. Pres derefter stikkerne på. Pas på fingre og andre steder, da limen er ret hurtigttørrende. Vent et par timer, og du har de fineste øreringe.

Hvis du vil kan du lakere stjernerne, så de får en blank overflade. Men de er også pæne i den rå matte udgave.
Populære opslag