Hækleskole vol. 6: Forlængede masker


På et nørde-hæklekursus sidste år på Knitwork Festival i København fortalte dygtige hækledesigner Sidsel Sangild kort om forlængede masker, og jeg har egentligt ikke tænkt over dem siden. Måske fordi det er nogle masketyper, som ikke bliver anvendt særligt ofte. Det var først, da jeg gik igang med de nye forårsdesigns 2016, at jeg fik brug for dem.

Forlængede masker går i den simpleste forstand ud på, at man kan forlænge en hvilken som helst maske og samtidig bevare denne maskes egenart. SÅ istedet for den klassiske, hvor man anvender stangmasker istedet for halvstangmasker, da stangmasken er længere end halvstangmasken, så forlænger du halvstangmasken og beholder den særlige halvstangmaske-struktur i dit arbejde. Samtidig gør du dit hæklearbejde længere/bredere uden fx at ændre struktur.

Jeg tænker selv den forlængede maske lidt ligesom foundation-maskerne, hvor du på samme step i masken hækler en ekstra maske, der gør det ud for en opslagsluftmaskerække.

Du forlænger en maske på følgende måde:
Når du fx har slået om og er klar til at hækle en stm, så hækler du først en (den ekstra og forlængelsen) luftmaske, og derefter hækler du en almindelig stm. Dette gælder også for hstm og dstm.

For fm og km, hækler du en (den ekstra og forlængelsen) luftmaske med det samme og derefter selve masken.

Du kan selvfølgelig også forlænge reliefstangmasker og masker hæklet i bagereste led, så der er uendelige muligheder for variationer i dette.

God fornøjelse!

Du kan se et eksempel på anvendelse af forlængede stangmasker her. Læs evt. nede i kommentarerne om forlængede stangmasker.

Populære indlæg